Le petit Prince aux Pays-Bas

Découvrez la page du PETIT PRINCE en ligne et rencontrez notre équipe en cliquant sur ce lien.

CALENDRIER 2022

Dates disponibles :
Il est toujours possible d’accueillir le spectacle au sein des écoles pendant la période 09.05 – 20.05.

Spectacles prévus au théâtre :

Nijmegen LUX Theater 16.05.2022 | 11h30 & 14h30
Goirle Jan Van Besouw 17.05.2022 | 14h00
Le calendrier est disponible sur notre site internet.

Pour toute réservation de date ou de places, il est obligatoire de remplir le formulaire en ligne où vous trouverez également des informations concernant le prix et les paiements par CJP.

Les dossiers pédagogiques sont disponibles dès maintenant pour tous les professeurs qui ont déjà effectué une réservation.
• DEBAT INCLUS
• DUREE DU SPECTACLE 75MIN SANS ENTRACTE
• SPECTACLE ADAPTÉ AU PUBLIC SCOLAIRE

Swingende Franse muziek bestellen?

Joie de Vivre brengt Franse chansons in gypsy swing, manouche en hier en daar een vleugje Latin. Maar centraal staat altijd: swing!
Deze groep brengen een vrolijke noot naar elk evenement: van een bescheiden bruiloft of receptie, een compleet luisterconcert tot het afsluitende concert van Doesburg Jazzfestival. Maar ook kan het publiek worden getrakteerd op een swingende begeleiding van een lunch of diner. De groep niet alleen zeer breed inzetbaar maar zelfs op korte termijn te boeken!
Meer informatie? Kijk op joiedevivremusique.nl. Daar kun je ook zien hoe je contact kunt opnemen. Het laatste nieuws met smakelijke teasers vind je op Facebook onder joie de vivre musique.

Franse films in Amsterdam

Het Ketelhuis biedt onderdak aan L’Échappée Belle: Cinémathèque Française. Dat is een mond vol voor iets heel eenvoudigs: voortaan staat elke dinsdagavond in het teken van klassiekers en hedendaagse juweeltjes van de Franse cinema.
Reserveren kan via 020 684 00 90. Kijk hier voor het aanbod.

Draaiorgel op school?

Orgue_de_barbarieHet Orgue de Barbarie bestaat al honderden jaren in Frankrijk en nu is er ook een echt Orgue de Barbarie in Nederland dat Franse chansons naar de Nederlandse straten en cafés en ook scholen brengt. Xandra Storm speelt en zingt met dit handdraaiorgel en biedt een educatief programma vol bekende Franse chansons met haar orgel waarbij het meezingen in het Frans centraal staat. In het dagelijks leven is zij docent Frans op een middelbare school. Met tekstboeken of geprojecteerde teksten zullen uw leerlingen de taal kunnen oefenen door mee te zingen met het Orgue de Barbarie. De grootste uitdaging voor de jeugd zal zijn het bekende “formidable” van Stromae. Stromae op draaiorgel?  Jazeker! Xandra Storm neemt u mee in de wereld van de Franse chansons, van vroeger tot nu.  Voor contact, zie www.orguedebarbarie.nl  of op Facebook  www.facebook.com/straatorgel

Franse films

Voor recensies en ander nieuws over Franse films verwijzen wij graag naar een actuele Nederlandse site die ook de mogelijkheid biedt om DVD’s te bestellen. Klik daartoe op onderstaande afbeelding.

Cinéma français