Nederlandse bedrijven zijn in diverse sectoren in Frankrijk actief. Vooral het noorden van het land wordt als een goede afzetmarkt en ideale vestigingsplaats gezien. Tot nu toe vestigden zich daar al 224 Nederlandse bedrijven, waarvan het merendeel in de regio Nord-Pas-de-Calais, rond Lille. Het merendeel is actief in de landbouw en de voedingsmiddelenbranche. Andere zijn actief op het gebied van textiel en kleding, dienstverlening, metaal en bouw. Heineken en DSM zijn een paar van de grote namen, maar onder de genoemde 224 bedrijven zitten vooral veel midden- en kleinbedrijven. De regio beschikt over een erg goede infrastructuur en ligt gunstig ten opzichte van het buitenland, met grote steden als Parijs, Londen en Brussel in de buurt.

Euralille, het moderne, door Rem Koolhaas gebouwde zakencentrum
Sinds 2007 interesseren Nederlandse bedrijven zich in toenemende mate voor Frankrijk. Naast Lille en Lyon richtten zij zich nu ook vooral op de regio rondom Bordeaux, omdat Bordeaux net als Toulouse bekend wil staan als innovatieve regio met hightechbedrijven en duurzame producten. Nederlandse bedrijven vestigen zich daar massaal. Personeel dat de Franse taal goed beheerst is noodzakelijk!

Frankrijk is een van de grootste Europese afzetmarkten. Nederlandse ondernemers leveren veel aan de Franse industrie. iEen Ariane 5 raket in de Cité de l’Espace in Toulouse Voor het op de markt brengen van een product in Frankrijk is het bezoeken van en deelnemen aan vakbeurzen een van de belangrijkste strategieën. In Parijs worden de meest vakbeurzen ter wereld georganiseerd.

La Défense, het Parijse zakencentrum
De Fenedex heeft voor exportactiviteiten een speciale site opgezet. Informatie over de  Franse economie staat hier.
Het ministerie van Economische Zaken geeft hier informatie over de export naar Frankrijk.

Goede kansen voor jonge ondernemers in Frankrijk!

Sinds 2010 leidt een jonge Nederlandse ondernemer in Parijs het bedrijf Paris by bike. Klik op het logo.