Bonjour! Wij zijn de Franse Kamer van Koophandel.

De Franse kamer van koophandel is gevestigd in Amsterdam. Jaarlijks kloppen honderden Nederlandse bedrijven bij ons aan met plannen om de Franse markt te betreden of met vragen over de Franse markt. Ze zoeken een handelspartner om hun producten te kunnen exporteren of willen een vestiging in Frankrijk beginnen. Of ze zoeken juist Franse producenten om te kunnen importeren. Andersom nemen ook honderden Franse bedrijven contact met ons op, omdat ze de Nederlandse markt op willen, een importeur zoeken of een tussenpersoon die ze in Nederland kan vertegenwoordigen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een Franse wijncoöperatie die op zoek is naar een Nederlandse wijnimporteur, of een Nederlandse meubelfabrikant die op zoek is naar een vertegenwoordiger of een inkoopcentrale

Al deze honderden bedrijven komen bij ons de Franse Kamer van Koophandel terecht, omdat ze binnen het eigen bedrijf geen of onvoldoende kennis hebben van de Franse of de Nederlandse markt. En maar al te vaak blijkt dat ook de taal nog steeds een flinke barrière vormt. Het feit dat we zoveel informatieaanvragen te verwerken hebben, is het bewijs dat veel bedrijven zitten te springen om mensen die Nederlands én Frans spreken!

Naast bedrijven die plannen maken voor de Nederlands-Franse markt zijn al veel bedrijven hier actief. In Nederland zijn ruim 400 Franse dochterondernemingen gevestigd en in Frankrijk zijn zelfs 650 Nederlandse dochterondernemingen gevestigd. Hiervoor zijn dus veel mensen nodig die Frans en Nederlands spreken. Niet alleen op managementniveau, maar juist ook op de werkvloer. In alle lagen van het bedrijf heb je als werknemer natuurlijk een flinke streep vóór als je beide talen beheerst. Zelfs waar Engels de voertaal is.

Franse kamer van koophandel

Wil je weten welke bedrijven lid zijn van onze Franse Kamer van Koophandel, zoek je informatie over zakendoen in Nederland en Frankrijk of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat wij allemaal doen, kijk dan eens op onze site.

 

img content franse kvk 2

 

Zakendoen in Nederland én Frankrijk, de Franse Kamer van Koophandel in Nederland helpt daarbij!