TV5MONDE is een publieke, 100% Franstalige televisiezender. De zender is in 1984 opgericht door Franstalige omroepen in Frankrijk, België, Zwitserland, Canada en Afrika. Door deze unieke samenwerking kan TV5MONDE een breed scala aan Franstalige programma's aanbieden voor alle leeftijdsgroepen. Het accent van de programmering ligt op nieuws, cultuur, amusement, muziek, sport, films en documentaires. Ruim 30% van de programma's wordt ondertiteld in het Nederlands. Meer informatie is te vinden op de Nederlandstalige site van TV5MONDE.

img article tv5monde 1

Zelf Frans leren of je Frans weer ophalen met TV5MONDE ? Pourquoi pas ?
Haal je Frans op. Kijk en luister naar korte programma's en maak online enkele vragen. Ga meteen aan de slag op de pagina 'apprendre'.

Onze favorieten?
'Une minute au musée': In één minuut kom je op humoristische wijze veel te weten over de Mona Lisa of het Kantwerkstertje van Johannes Vermeer.

'Sept jours sur la planète': Elke zaterdag een aantal onderwerpen uit de actualiteit, met Franse ondertiteling.

'Mains et merveilles': Rustig gesproken filmpjes over bijzondere beroepen en vakmensen, voorzien van een groot aantal opdrachten voor de les.

Frans leren met leerlingen, studenten of cursisten ? Allez-y !
Ga naar de pagina 'enseigner' van TV5MONDE.

Onze favorieten?
'Paroles de clips': Elke zaterdagochtend drie ondertitelde clips. Teksten van de chansons, lesideeën en informatie over de zangers staan op de website.
'L'émission du mois': Elke maand een bijzonder programma, film of documentaire voorzien van lesideeën op verschillende niveaus.
'Ça bouge': korte filmpjes over diverse regio's in Frankrijk en Canada, van de zoutvelden in Bretagne tot de parfumindustrie in Zuid-Frankrijk. Lesmateriaal is toegevoegd. Bijzonder aantrekkelijk voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.
'Tivi5': tekenfilms en korte uitzendingen voor kinderen tot 14 jaar.

Op zoek naar meer mogelijkheden om TV5MONDE in de klas te gebruiken?
Doe mee aan een workshop 'Apprendre et Enseigner avec TV5MONDE' in uw regio of schrijf u in voor een van de landelijke studiedagen van de didactiekcommissie.

Citaten van gebruikers

"Le site TV5MONDE permet à mes élèves de jouer, apprendre, réviser et/ou découvrir la langue française de façon simple et ludique. Il y a de nombreux programmes et activités. Le site est très complet et particulièrement didactique."
Marie-Claire

 

"Parmi les sites que j'utilise habituellement TV5 a une place fondamentale pour mes cours en classe ou au labo."
Carlo Zerba