img article af 1png

 

De Alliance Française is een non-profit vereniging met als doelstelling de bevordering en verspreiding van de Franse taal en cultuur. In Nederland is de Alliance Française actief sinds 1888; er bestaat een netwerk van 34 centra. Je kunt cursussen Frans volgen en er worden lezingen georganiseerd, maar de Alliance Française doet veel meer.

Meer dan cursussen Frans !
Natuurlijk kun je een cursus Frans volgen bij de Alliance Française. Klik daarvoor op het logo hiernaast en kijk dan op de lijst onderaan de pagina voor het centrum dat het dichtst in de buurt is. De meeste cursuscentra hebben een eigen website met informatie en contactgegevens. Naast het geven van cursussen, organiseren de meeste cursuscentra ook lezingen en bijvoorbeeld een 'café français'. Er zijn ook centra die een eigen reis organiseren. Ook hiervoor kun je het best de website van de 'alliance' het dichtst bij jou in de buurt raadplegen.

Landelijke activiteiten van de Alliance Française

Concours de la chanson
Ieder jaar organiseert de Alliance Française in Nederland het Concours de la Chanson. Iedereen die in het Frans zingt, kan meedoen. Meer informatie over dit concours vind je hier.

 

Le Petit Tour voor het basisonderwijs
Dit is een gratis methode Frans voor het basisonderwijs die ontwikkeld is door de Alliance Française. Meer informatie over deze methode en hoe je in het bezit daarvan kunt komen vind je hier.