Platform Vroeg Frans

Sinds kort bestaat het Platform Vroeg Frans om geïnteresseerde docenten en leerkrachten van het vo en het po te verenigen die elkaar over nieuwe ontwikkelingen informeren. Het Platform Vroeg Frans is ontstaan uit samenwerking tussen de vereniging Levende Talen en educatief blog DeFranseJuf. Het Platform organiseert regelmatig kleinschalige bijeenkomsten onder de titel Café&Croissant Junior, waarin op zaterdagmorgen, onder het genot van koffie met croissants, ervaringen worden uitgewisseld over het onderwijs in het Frans aan kinderen uit het primair onderwijs.
Daarnaast worden jaarlijks studiedagen georganiseerd. De eerste studiedag van deze groep vond plaats op 28 september 2019 en daarvan staat hier een fotoverslag.

Het Platform geeft ook nieuwsbrieven uit: NB 2020/1, NB 2020/2, NB 2020/3, NB 4, NB 2021/1, NB 2021/2, NB 2021/3, NB 2021/4, NB 2021/5, NB 2021/6.

Interesse? Neem contact op met onze coördinator Sandra van Die: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Waarom deze site?

Welkom op franszelfsprekend.nl! De site die het belang van het Frans aantoont.

 

Waarom zou je als scholier of student voor Frans kiezen? Wat is de meerwaarde van het Frans voor mensen die al werken?

 

Kijk en luister naar de interviews met Nederlanders die vertellen hoe belangrijk het Frans voor ze is. Frans is makkelijker en dichterbij dan je zou denken. Ben je overtuigd en wil je verder?

 

Kijk dan hoe en waar je aan de slag kunt om je Frans te verbeteren. Voor 'l'art de vivre à la française' maar ook voor 'faire des affaires' in één van de vele Franstalige landen.

 

Un jour vous direz: "Oui, je parle français aussi!"