Poster Lespakket Vroeg FransGratis lespakket  Bonjour !  Ça va ?!
In het lespakket Frans voor groep 7 en 8 vind je werkbladen voor acht vrolijke lessen vol muziek, filmpjes en spelletjes (inclusief handleiding voor de docent). Download het lespakket Bonjour ! Ça va ?!

Franse taalspelletjes (eBook)
Wil je jouw leerlingen spelenderwijs laten kennismaken met de Franse taal en cultuur? Dan is dit spellenboek echt iets voor jou: 15 kant-en-klare Franse spelideeën voor basisschool en brugklas, inclusief materiaal: galgje (le jeu du pendu), leenwoordenbingo, telspelletjes, letterlotto en veel muziek. Het boekje is gemaakt voor de Dag van de Franse Taal, maar je kunt het natuurlijk ook op andere momenten gebruiken. Vraag hier de link aan!

Lesmateriaal per thema
Iedere 6 weken organiseert Platform Vroeg Frans een Café & Croissant-bijeenkomst voor docenten over Franse les voor kinderen. Elke sessie heeft een ander thema. De gedeelde kennis en ervaringen leggen we vast op handige Padlets (virtuele prikborden), zodat iedereen er later nog gebruik van kan maken. Bekijk de lesideeën en laat je inspireren!

A) Franse lesideeën voor groep 7/8. Klik hier.
B) Franse les voor peuters en kleuters. Klik hier.
C) De leukste escaperooms voor de Franse les. Klik hier.
D) De leukste Franse liedjes voor kinderen. Klik hier.
E) De leukste Franse kinderboeken. Klik hier.
F) De leukste ideeën voor de Dag van de Franse Taal in het PO. Klik hier.

Stripboeken, films, liedjes en meer
Kijk voor meer gratis lesmateriaal voor kinderen en jongeren ook eens op de website van educatief blog DeFranseJuf.nl: spelletjes, muziek, (strip)boeken- en filmtips, lesvideo’s, luisteroefeningen en meer. Ook op de website van Nuffic, de organisatie voor internationalisering in het onderwijs, is een overzicht te vinden met lesmateriaal Frans voor kinderen van 4-14 jaar. (Bron: Wikimedia; Foto: Ferran Cornellà/WikiC)

Vroeg Frans

img waarom lid worden kol4 1

 

Platform Vroeg Frans

 

DeFranseJuf Logo V2 header