Concours profielwerkstukken Frans 2022-23

De uitslag is bekend! Wat een ongelooflijk knappe prestaties van de leerlingen om zulke sterke, goed onderbouwde en gestructureerde profielwerkstukken bij Frans te schrijven. Het was een groot plezier voor de jury om alles te lezen en te beoordelen.
Voor de categorie VWO zijn 17 werkstukken binnengekomen. Voor de categorie havo is een werkstuk binnengekomen. 
De winnaars zijn:

Categorie havo:
Mention honorable
Titel: De Hugenoten vervolging door: Dieudonnée Jumelet, begeleid door Madame Lubbers, Esdal College Emmen

Categorie VWO:
Categorie VWO:
Prix
Titel: Geen naam, geen gezicht, geen tekst door: Smahane Tamarzite, Christelijk Lyceum Veenendaal
Prix
Titel: Liberté, fraternité, audacité door: Violette Hüsslage, Juliet Janssen, Sophianum Gulpen
 Mention honorable
Titel: Taalstrijd in België door Floor Dierx en Tessa de Vos, Monseigneur Frencken College Oosterhout

Wij feliciteren iedereen van harte met deze mooie uitslag! 
Uiteraard gaat onze grote dank ook uit naar jullie, les profs. Zonder de ondersteuning en motivatie hadden de leerlingen dit niet op deze manier gedaan. Nogmaals dank en felicitaties aan alle betrokkenen. 

Ook volgend jaar zal er een Concours du meilleur PWS worden georganiseerd. De deadline hiervoor is 17 mei 2024. Een uitgebreide aankondiging zal in de nieuwsbrief na de zomervakantie verschijnen. Voor inspiratie en onderwerpen kijk op www.pws-wereld.nl !

Eerdere winnaars

De eerste prijs voor vwo ging in 2010 naar Suzanne van der Linden van het Koningin Wilhelmina College in Culemborg voor haar werkstuk met de titel Haine, revanche et culpabilité - La critique dans les libelles français du 18ième siècle.
PWS 2019 Culemborg
De eerste prijs voor havo ging in 2016 naar Cas Dashorst & Julian Meijer met de titel Marseille, la métropole du sud. PWS 2016 1

De eerste prijs voor vwo was voor Anne Winkel van het Isendoorn College te Warnsveld voor het werk met de titel Which criteria must a French children's book meet?
PWS 2015 Warnsveld

In 2014 ging voor het vwo één eerste prijs naarPWS 2014 VeenendaalAnna Raaijmakers en Charlotte van Beek van het Rembrandt College in Veenendaal, begeleid door hun docent Joost Hontelez (r).

PWS 2014 Leiden 15a

De andere prijs voor vwo was voor Charlotte Groenendijk, begeleid door haar docent Elise Bouman. Voor havo ging de prijs naar

PWS 2014 Venlo

Renske van den Bongarth en Benoit van den Brand van het Valuascollege in Venlo, begeleid door hun docent Marjo van Soest.