De Commission de l’Europe de l’Ouest (CEO) van de Fédération Internationale des Professeurs de Français (FIPF) organiseert concours waarbij echte communicatie tussen leerlingen middel van uitwisseling gestimuleerd wordt. In dit pdf-document, een artikel uit LTM, vindt u in een stappenplan twee activiteiten die in betrekkelijk korte tijd uitvoerbaar zijn, die aantrekkelijk zijn voor leerlingen vanwege het interactieve karakter en die kunnen uitmonden in deelname aan een van de twee concoursen.


De aantrekkelijkheid voor docenten is de eenvoudige inpasbaarheid in een vaak vol programma. Voor leerlingen is hier een kans om de door hen ontworpen producten uit te wisselen met buitenlandse leeftijdgenoten.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een van de activiteiten is het schrijven van een haiku. Hieronder vindt u een voorbeeld.

Mes yeux enfermés
Dans la noirceur de la nuit
Une feuille morte sur la terre

Internationale organisaties van docenten Frans

De sectie Frans van de Vereniging van Leraren in Levende Talen is aangesloten bij de Commission Européenne de l'Ouest (CEO) van de Fédération Internationale des Professeurs de Français (FIPF).

 

 

 

..