Edition 2023-2024

Samen met het Institut Français Nederland organiseren we ook dit schooljaar weer een concours interscolaire. Deze keer kunnen zowel VO/MBO als basisscholen meedoen! Voor beide categorieën is er een opdracht binnen het thema van de Olympische Spelen die natuurlijk in 2024 in Parijs zullen worden gehouden. Ben je nieuwsgierig naar de wedstrijdvoorwaarden?
Bekijk hier de wedstrijdvoor-waarden voor het po.
Bekijk hier de wedstrijdvoor-waarden voor het vo.
Nog even wat belangrijke data op een rijtje:
- Inschrijven is mogelijk tot: 12 januari 2024
- Inzendtermijn eindproducten: 17 mei 2024
- Prijsuitreiking: juni 2024
Dit concours wordt gesponsord door:

logo IFNL

TV5Monde

Concours interscolaire

Jaarlijks organiseren Levende Talen sectie Frans, l'Institut Français des Pays-Bas en de Franse Ambassade het Concours Interscolaire voor alle leerlingen van het middelbaar onderwijs en het mbo en hbo.
Het concours interscolaire is een wedstrijd waarin leerlingen op een creatieve manier met de Franse taal aan de slag gaan. Thema en vorm van het concours zijn ieder jaar verschillend waardoor steeds een andere vaardigheid centraal staat.
Voorbeelden van thema's in de afgelopen jaren zijn: een Franstalig lied zingen, een promotieposter voor een Franstalig land maken, een toneelstuk in het Frans spelen, een nieuwe Astérix en Obélix schrijven, een Franstalige tv-uitzending maken, een alternatieve Tour de France te organiseren, een Franstalig land presenteren via toneel, dans, rap, zang of gedicht, een spel maken over Franstalige landen en/of de Franse taal, enz.

Concours Int 2017 62Prijswinnaars ‘A toi de jouer !’ (2017)

De jurering van de producties vindt plaats door vertegenwoordigers van het Institut Français des Pays-Bas en van de Vereniging van Leraren in Levende Talen.

De finale van het concours en de prijsuitreiking vinden meestal plaats tijdens 'la semaine de la francophonie', de 3de week van maart. Winnaars worden beloond met een prachtige prijs.