Edition 2020-2021 - Alors on chante !
Het 36e Concours Interscolaire - Alors on chante ! - was een groot succes! Meer dan 65 schoolklassen hebben met hun docent meegedaan en de Francofone muziek ontdekt. Van GIMS tot aan Indila en van Ben L'oncle Soul tot aan Willy William - alles kwam voorbij. Er zijn zelf liedjes geschreven, ingezongen, vertolkt op beeld, etc. Een genot voor de jury, quelle créativité ! Hieronder staat de uitslag van het concours van dit jaar. Wij feliciteren de winnaars van harte met deze prestatie! De winnende leerlingen hebben een mooi certificaat en een cadeaubon ontvangen. De vier beste docentverslagen hebben een cadeaubon van LaFabrique ontvangen, beschikbaar gesteld door het Cavilam in Vichy. Volgend jaar wordt er weer een nieuw concours georganiseerd. We hopen dan op net zo'n succes, maar dan wel coronavrij! Tot dan et bonnes vacances !

Catégorie 1 (classes 1, 2)
1. SG Pieter Zandt – Et on ne va pas à l’école
2. Utrechts Stedelijk Gymnasium – Danser  
3. ORS Lek en Linge – Je ne comprends pas  

 

Catégorie 2 (classe 3)
1. Utrechts Stedelijk Gymnasium – La musique
2. Markenhage Breda – Dernière danse
3. Stedelijk Gymnasium Nijmegen – Ville des étoiles

Catégorie 3 (Classes 4, 5, 6)
1. Stedelijk Gymnasium Nijmegen – La fragilité des choses
2. GO! Atheneum België – Un vol vers mes rêves
3. Werkplaats Kees Boeke – Balance ton quoi

logo Institut franais

 
TV5monde

 

Ambafrance

Concours interscolaire

Jaarlijks organiseren Levende Talen sectie Frans, l'Institut Français des Pays-Bas en de Franse Ambassade het Concours Interscolaire voor alle leerlingen van het middelbaar onderwijs en het mbo en hbo.
Het concours interscolaire is een wedstrijd waarin leerlingen op een creatieve manier met de Franse taal aan de slag gaan. Thema en vorm van het concours zijn ieder jaar verschillend waardoor steeds een andere vaardigheid centraal staat.
Voorbeelden van thema's in de afgelopen jaren zijn: een Franstalig lied zingen, een promotieposter voor een Franstalig land maken, een toneelstuk in het Frans spelen, een nieuwe Astérix en Obélix schrijven, een Franstalige tv-uitzending maken, een alternatieve Tour de France te organiseren, een Franstalig land presenteren via toneel, dans, rap, zang of gedicht, een spel maken over Franstalige landen en/of de Franse taal, enz.

Concours Int 2017 62Prijswinnaars ‘A toi de jouer !’ (2017)

De jurering van de producties vindt plaats door vertegenwoordigers van het Institut Français des Pays-Bas en van de Vereniging van Leraren in Levende Talen.

De finale van het concours en de prijsuitreiking vinden meestal plaats tijdens 'la semaine de la francophonie', de 3de week van maart. Winnaars worden beloond met een prachtige prijs.