Film by the sea in Vlissingen

Uitgelicht

Van 11 tot 20 september draait in Vlissingen het Filmfestival Film by the Sea. Op het programma staan dit jaar meer dan tien Franstalige films, o.a. de grote documentaire over Charles Aznavour. Het festival werkt samen met TV5monde. Meer informatie over het festival vind je hier.

Tapis Rouge Filmfestival

Tapis Rouge is een Frans Filmfestival, in 2019 opgezet op initiatief van de stichting l’Échappée Belle, en wordt georganiseerd met de Alliance Française Amsterdam, in nauwe samenwerking met filmdistributeur Cinéart Nederland. Van 5 tot 10 november vindt de tweede editie van dit nieuwe Franse filmfestival plaats in Amsterdam. Klik op de afbeelding om meer informatie te vinden over dit festival.

PROXIMA

De nuchtere Française Sarah voedt haar jonge dochter Stella alleen op. Ze is een toegewijd moeder en Sarah en Stella hebben een nauwe band. Sarah is ook een briljante en gedreven astronaut, die geselecteerd wordt voor een ambitieuze – door mannen gedomineerde – ruimtemissie, samen met de chauvinistische Amerikaan Mike en de vredelievende Rus Anton. Ze bereidt zichzelf en Stella voor op haar langdurige afwezigheid en fysiek in topconditie begint ze aan de zware training in Rusland. Het is het begin van een emotionele rollercoaster, waarin ze moet schipperen tussen haar persoonlijke dromen en behoeften en die van haar kind. Nu ze de aarde gaat verlaten, beseft Sarah dat ze zich er meer mee verbonden voelt dan ooit.

Franse films in Amsterdam

Het Ketelhuis biedt onderdak aan L’Échappée Belle: Cinémathèque Française. Dat is een mond vol voor iets heel eenvoudigs: voortaan staat elke dinsdagavond in het teken van klassiekers en hedendaagse juweeltjes van de Franse cinema.
Reserveren kan via 020 684 00 90. Kijk hier voor het aanbod.

Franse films

Voor recensies en ander nieuws over Franse films verwijzen wij graag naar een actuele Nederlandse site die ook de mogelijkheid biedt om DVD’s te bestellen. Klik daartoe op onderstaande afbeelding.

Cinéma français