Het Congres Frans was een succes!

Congres Frans 2017 Fotoshoot 160

Meer dan 600 personen kwamen op de fiets, met auto, trein en/of vliegtuig naar Noordwijkerhout voor een zonovergoten tweedaagse bijeenkomst in het kader van het onderwijs in de Franse taal en cultuur. De foto's zijn nu beschikbaar op de congressite. Houd uw inlogcode bij de hand.

Finale van Le Prix du jeune lecteur in Amsterdam
Op 21 maart vond in Amsterdam de finale plaats van de negende editie van Le Prix du jeune lecteur. De winnaars staan hier vermeld.

Finale van Le français voyage in Gouda
Op 15 maart vond in Gouda de finale plaats van de vijfde editie van Le français voyage. De winnaars staan hier vermeld.

Concours interscolaire 2017: A toi de jouer !
De finale jurering heeft plaatsgevonden tijdens het Congres Frans. Op 29 mei worden de prijzen uitgereikt op het Cygnus gymnasium in Amsterdam.

Docentengids Frans vernieuwd
De docentengids Frans, het onmisbare handboek voor iedere docent die dit vak geeft, is de afgelopen maanden bijgewerkt. De fonkelnieuwe editie van 2017 kan hier als pdf-file worden gedownload.

NubeterFrans
De website NuBeterFrans bestaat 16 maanden. Hij is gelanceerd op 21 december 2015 en heeft nu al meer dan 26.800 actieve deelnemers! Deelnemen is gratis en het biedt leerlingen elke dag een leuk momentje om hun Frans te verbeteren!
Schrijf u vandaag nog in op www.nubeterfrans.nl en leer met plezier!

Profielwerkstukkenwedstrijd 2017
Ieder jaar, dus ook in 2017, organiseert het sectiebestuur Frans een profielwerkstukkenwedstrijd. Docenten die vinden dat een van hun leerlingen een bijzonder profielwerkstuk heeft geschreven kunnen dat opsturen naar een jury die elk jaar een winnaar voor havo en een voor vwo aanwijst. Voor de winnaars worden mooie prijzen beschikbaar gesteld. Kijk hier voor meer informatie.

Daarom Frans!
Op deze site is een nieuwe pagina aangemaakt waarop de meest recente artikelen te vinden zijn die handelen over het behoud van het moderne vreemde talen onderwijs en met name dat van het Frans.

Reactie Hoofdbestuur Levende Talen op discussies over "kleine talen"
In het NRC van 14 maart heeft het hoofdbestuur van Levende Talen gereageerd op de jongste discussie in de media over het al of niet handhaven van het onderwijs in de "kleine talen". Als u hier klikt, vindt u een pdf-document met de tekst.

Advies lessentabel Frans
Het sectiebestuur Frans van Levende Talen heeft een advies lessentabel uitgebracht voor het vak Frans in het voortgezet onderwijs.

Nieuwsbrief - Twitter - Facebook
Kijk hier hoe je je kunt abonneren op de gratis Nieuwsbrief Frans. Je kunt ons nu ook volgen op Twitter en Facebook.

Argumenten om Frans te kiezen
Op de pagina Downloads is materiaal te vinden om leerlingen ervan te overtuigen Frans te kiezen in hun examenpakket. Daar staan een poster, een flyer, een lespakket en de economische argumenten voor de keuze van Frans.

Waarom deze site?

Welkom op franszelfsprekend.nl! De site die het belang van het Frans aantoont.

 

Waarom zou je als scholier of student voor Frans kiezen? Wat is de meerwaarde van het Frans voor mensen die al werken?

 

Kijk en luister naar de interviews met Nederlanders die vertellen hoe belangrijk het Frans voor ze is. Frans is makkelijker en dichterbij dan je zou denken. Ben je overtuigd en wil je verder?

 

Kijk dan hoe en waar je aan de slag kunt om je Frans te verbeteren. Voor 'l'art de vivre à la française' maar ook voor 'faire des affaires' in één van de vele Franstalige landen.

 

Un jour vous direz: "Oui, je parle français aussi!"